Vastint verhuurt kantoorruimte in CitySide-Rivierstaete aan MessageBird

Technologiebedrijf MessageBird heeft een meerjarige huurovereenkomst afgesloten voor de huur van circa 4.000 m2 kantoorruimte in CitySide-Rivierstaete.

Als winnaar van de FD Gouden Gazelle en na het ophalen van de grootste Serie A investeringsronde voor een Europees softwarebedrijf in 2017, zal MessageBird in CitySide-Rivierstaete verder groeien met als missie om het “onnodig ingewikkelde gebied van klantcommunicatie te moderniseren en te vereenvoudigen”.

Rivierstaete is gelegen aan de oevers van de Amstel, op loopafstand van het NS- en metrostation Amsterdam Amstel en op 5 minuten rijden vanaf de A10 en A2. Het complex van circa 30.000 m2 is volledig herbouwd tot een nieuwe creatieve hotspot in het hart van Amsterdam.

De grootschalige renovatie wordt in het derde kwartaal van dit jaar afgerond. In CitySide zal MessageBird dan als eerste huurder haar intrek nemen. Zoals eerder aangekondigd, zal huurder WPP aan het einde van dit jaar eveneens haar intrek nemen in het vernieuwde Rivierstaete.

De huurder, MessageBird, werd geadviseerd door P van den Bosch Bedrijfsmakelaars.

 

P van den Bosch Bedrijfsmakelaars: ‘Resultaatgericht dankzij platte organisatie en creativiteit’

P van den Bosch Bedrijfsmakelaars in Amsterdam eindigde hoog in de ranglijst van makelaars. Dat is opvallend, voor een kantoor met slechts tien medewerkers. Volgens partner Jasper Janssens heeft het te maken met ambitie, energie en zichtbaarheid.

‘We zijn jong en ambitieus, we barsten van de energie, en doen er alles aan om op te vallen’, noemt Jasper Janssens als verklaring voor het succes van P van den Bosch Bedrijfsmakelaars. Het Amsterdamse kantoor bleek vorig jaar op een verrassende achtste plaats te eindigen in de landelijke ranglijst van grote makelaars, en op de derde plaats op de Amsterdamse ranglijst. Dat mag een verdienste heten voor een kantoor met niet meer dan tien medewerkers.

Janssens is 36. Ruim elf jaar geleden werd hij gevraagd partner bij P van den Bosch Bedrijfsmakelaars te worden, een kans die hij met beide handen aangreep. Zijn twee huidige partners, George van Wettum (44) en Matthijs Zwiers (39) jaar oud, zijn respectievelijk sinds 2003 en 2005 werkzaam bij het kantoor. ‘We zijn een hecht team, we sparren veel met elkaar’, vertelt Janssens. ‘En trouwens ook met de andere collega’s. We hebben een platte organisatie, er is alle ruimte voor creativiteit en we hebben niet overal protocollen voor, zodat iedereen resultaatgericht werkt. De back office is net zo belangrijk als de rest.’

Klanten, zowel aan de gebruikers- als aan de beleggerskant, waarderen de persoonlijke benadering van Janssens en zijn collega’s. ‘Het verloop op het kantoor is minimaal. De drie partners zitten er al lang en gaan voorlopig niet weg. Dat geeft klanten een vast aanspreekpunt. Wie ons nodig heeft, kan waarschijnlijk gewoon het oude nummer bellen dat in zijn of haar mobiele telefoon staat. En omdat we zo efficiënt werken, is er nooit sprake van miscommunicatie. We zijn zorgvuldig en doen wat we hebben afgesproken.’

Pratend over trouw zegt Janssens dat opdrachtgevers na een jaar of vijf à tien meestal weer bij hen aankloppen voor nieuwe klussen. ‘We hebben natuurlijk ook tussentijds wel contact. Ik wil bijvoorbeeld wel weten hoe het gaat, waar behoefte aan is en wat onze toevoeging daarin zou kunnen zijn.’ Ongeveer de helft van het werk heeft betrekking op de kantorenmarkt, 20% op logistiek vastgoed en de overige 30% op winkelvastgoed. Hierdoor heeft het kantoor vorig jaar besloten een zelfstandig retail label (P van den Bosch Retail) op te richten onder leiding van managing partner Rob van Sabben.

P van den Bosch Bedrijfsmakelaars is vooral sterk in Amsterdam en omgeving. Vorig jaar won het kantoor de Europese aanbesteding van de gemeente Amsterdam in de categorieën kantoren, horeca en retail. De komende jaren mag het kantoor de verkoop van gemeentelijk vastgoed begeleiden. Maar naarmate meer klanten iets buiten de hoofdstad zoeken, breidt ook het werkgebied van het kantoor zich uit. ‘Waarom zou een klant die iets in Rotterdam of Utrecht zoekt, een andere makelaar zoeken. Wij zijn landelijk gecertificeerd en beschikken over alle belangrijke data’, zegt Janssens. ‘Anderzijds zal een ondernemer die alleen in Kerkrade actief is, niet snel bij ons aankloppen.’

Volgens Janssens hoopt P van den Bosch Bedrijfsmakelaars de komende jaren niet alleen verder te kunnen groeien in Amsterdam, maar ook ver daar buiten. ‘We zullen ons voorzichtig eens oriënteren op een internationale liaison, enkel indien dit een toevoeging is voor onze cliënten en resulteert in een nog betere dienstverlening’, zegt Janssens. ‘We denken niet aan een lidmaatschap maar meer aan een echte samenwerking’.

Dit artikel verscheen in Vastgoedmarkt van mei 2018.

 

P van de Bosch op erepodium in Amsterdam

Correctie: P van den Bosch op erepodium in Amsterdam

In het marktaandeelonderzoek 2017 dat 18 april in de papieren Vastgoedmarkt verschijnt is een storende fout geslopen.

P van den Bosch Bedrijfsmakelaars staat vijfde in de afgedrukte ranglijst voor kantoorverhuur in de regio Amsterdam met 25.000 toebedeelde vierkante meters. Dat moet een derde plaats zijn met 38.500 m2. De top-10 voor kantoorverhuur in de regio Amsterdam met transacties vanaf 500 m2 is:

Rang 2017 Rang 2016 Makelaar m2 Toename
1 1 CBRE Amsterdam 65.000 -18%
2 2 Cushman & Wakefield Amsterdam 42.000 -46%
3 14 P van den Bosch Bedrijfsmakelaars 38.500 616%
4 3 Savills 30.000 -41%
5 10 Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten 27.000 149%
6 5 DRS Makelaars 22.500 -22%
7 9 JLL Amsterdam 18.000 -10%
8 7 Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs 16.500 -29%
9 8 Colliers International Real Estate 15.000 -27%
10 16 BNP Paribas Real Estate 14.500 301%

 

Cording koopt kantoorobject aan Keizersgracht

Cording Real Estate Group heeft een kantoorobject aan Keizersgracht 22 verworven voor haar BeNeLux Commercial Real Estate Fund (BCREF). De verkoper is een groep van particuliere investeerders.

Cording, een Europees vastgoedbeleggingsbedrijf dat zich richt op Duitsland, Groot-Brittannië en de Benelux, zal ook verantwoordelijk zijn voor het investment en asset management van het vastgoed.

Het kantoorgebouw ligt aan de Keizersgracht 22 en betreft het hoofdkantoor van het Nederlandse modemerk Scotch & Soda. Het omvat ongeveer 1.650 m2 kantoorruimte welke volledig verhuurd is aan het bedrijf. Het object is gebouwd in 1837 en is tot 1928 in gebruik geweest als kerk. Door het vroegere gebruik als kerk biedt het pand een unieke werkomgeving met grote open kantoorverdiepingen.

Het open speciale AIF Benelux Commercial Real Estate Fund werd in december 2016 opgericht en belegt in kantoren en winkelpanden in Nederland, België en Luxemburg. De focus ligt op objecten met gediversifieerde kasstromen op goede locaties in economisch sterke steden. Het bruto-doelvolume van het fonds is 400 miljoen euro.

René de Heus, Directeur Investeringen Benelux bij Cording:  ‘In een korte periode hebben wij zeven objecten aan weten te kopen. Met de verwerving van dit architectonisch zeer markante kantoorgebouw laat ons lokale acquisitieteam opnieuw zien hoe succesvol het opereert in een zeer competitieve markt. Voor 2018 streven wij opnieuw naar een investeringsvolume van 150 miljoen euro.’

Voor koper trad Stevens van Dijck op als technisch adviseur en Van Doorne als juridisch adviseur. Als commercieel adviseur ondersteunde P van den Bosch de koper.

 

P van den Bosch start retail entiteit

 

P van den Bosch Bedrijfsmakelaars B.V. opgericht in 1985 heeft haar activiteiten uitgebreid met een aparte entiteit welke de focus zal hebben op Retail vastgoed.

Dit gebeurt onder aanvoering van Rob van Sabben (Partner). “Aangezien de Retail markt binnen het vastgoed een specialistische tak van sport is, hebben wij dit met het nieuwe label P van den Bosch Retail kunnen ondervangen”, aldus Rob van Sabben.

Van Sabben (47) zal als partner verantwoordelijk zijn voor het nieuwe label: P VAN DEN BOSCH RETAIL B.V.

Van Sabben is zijn carrière begonnen bij Colliers (Boer Hartog Hooft) waarna hij de afgelopen 15 jaar als ondernemer een focus op winkels en beleggingen heeft gehad.
Nu de krachten gebundeld zijn, kan P van den Bosch allround haar diensten aanbieden in het commerciële vastgoed.  

Hierdoor is P van den Bosch ook in staat om retailers, beleggers en ontwikkelaars te voorzien van advies op het gebied van

aan- en verhuur, aan- en verkoop van winkelvastgoed, locatieadvies, advies bij overnames, branchering en (her)ontwikkeling van winkelvastgoed.

Imagewharf verkoopt het ontwerpgebouw van 7.000㎡.

Amsterdam – Imagewharf, een ontwikkeling van Steengoed, is verkocht aan een consortium van particuliere beleggers.
Het Ontwerpgebouw is een onderdeel van de ontwikkeling Imagewharf, gelegen aan de Rigakade 20 en Danzigerbocht 41-45 in de Amsterdamse Houthavens.
Vanaf 15 november 2017 zullen de huurders Netraco Garments, Goose Craft, DNA Amsterdam, Krakatau BV, Ibana, Solotwentyfive, Blue Glory, Smash Box, New Motion en Imagewharf hun intrede doen.

Het Ontwerpgebouw
Allard Architecture uit Amsterdam tekende voor het Ontwerpgebouw. Dit pand bestaat uit 4 bouwlagen bovenop een parkeerlaag. Het pand is volledig uitgevoerd in prefab beton volgens de karakteristieke loft architectuur. Kenmerkend hierbij zijn de grote ruimtes, hoge plafonds en een grote hoeveelheid lichtinval waarbij de installaties onderdeel uitmaken van de architectuur.

Imagewharf bestaat totaal uit drie loft kantoren en een parkeergebouw in de Amsterdamse Houthavens. Imagewharf is een initiatief van een aantal creatieve bedrijven en Steengoed. Het omvat 17.500 m 2 bouwvolume op bijna 1,5 hectare grond.

De koper werd geadviseerd door P van den Bosch Bedrijfsmakelaars.

Backbase B.V. nieuwe huurder kantoorverzamelgebouw the Bell in Amsterdam

Amsterdam, 8 november 2017 – Stone22 heeft in opdracht van Stichting Stadgenoot een langjarige huurovereenkomst gesloten met softwarebedrijf Backbase B.V. in het gebouw The Bell gelegen aan de Sarphatistraat 370 in Amsterdam.

The Bell is een rijksmonument uit 1873 welke geheel gerenoveerd is door de architect Steven Holl uit New York. Daarbij is rekening gehouden met de monumentale status van het gebouw alsmede de eisen die men stelt aan moderne kantoorruimten. Het kantoorgebouw heeft een energielabel A gekregen. In the Bell huurt Backbase B.V. totaal ca. 1.600 m² kantoorruimte op de zolderverdieping van dit monumentale gebouw. Met de komst van Backbase B.V. is het gebouw volledig verhuurd.

Adviseur van Stone22 bij deze transactie was P van den Bosch Bedrijfsmakelaars.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
P van den Bosch Bedrijfsmakelaars
Matthijs Zwiers
T: 020 – 305 29 29
E: matthijs@pvdbosch.nl

Goud Uberconnected huurt 1.004 m² kantoorruimte in Amsterdam

Per 1 februari 2018 huurt Goud Uberconnected het zelfstandig kantoorgebouw gelegen aan het Surinameplein 118 in Amsterdam. Het totale gehuurde bestaat uit 1.004 m² kantoorruimte verdeeld over de begane grond en de 1ste verdieping met 3 parkeerplaatsen en een overdekte fietsenstalling op eigen terrein.

Goud Uberconnected is begin april 2016 ontstaan vanuit een fusie van merkactivatiebureau Goud Activatie en social mediabureau Uberconnected. Het nieuwe social media- en merkactivatiebureau kent een bezetting van bijna 90 medewerkers en werkt onder andere voor Coop, Delta Lloyd, Klaverblad, KPN, Unilever, Kia, Hyundai, Hallmark en Grolsch. Een deel van de medewerkers is overigens gedetacheerd bij klanten.

Het zelfstandig kantoorgebouw bestaat uit twee bouwlagen met een dakterras. Het betreft een voormalig politiebureau dat zal worden getransformeerd tot een creatieve kantoorruimte. Het gebouw biedt uitzicht op de Postjeswetering en het Rembrandtpark. Gezien de ligging aan de op-/afrit van de A10 en de bus- en tramlijnen richting Amsterdam Zuid, Amsterdam Sloterdijk en Amsterdam Centraal op steenworp afstand is het gebouw uitstekend bereikbaar.

Verhuurder, een particuliere belegger, werd geadviseerd door P van den Bosch Bedrijfsmakelaars.

Particuliere belegger koopt kantoorgebouw Pand Noord te Amsterdam van Heerenstede Vastgoed

Een particuliere belegger heeft onlangs het kantoorgebouw Pand Noord gelegen aan de Meeuwenlaan 100 te Amsterdam gekocht van Heerenstede Vastgoed. Heerenstede Vastgoed heeft het object ruim 10 jaar in eigendom gehad en kocht het destijds van Imca Vastgoed. Appelhoven begeleidde in die tijd de verkooptransactie namens Imca Vastgoed.

Pand Noord is een ruim en industrieel bedrijfs- en werkplek verzamelgebouw in Amsterdam Noord. In 1917 bouwde Louis Reyners op deze karakteristieke plek de eerste loods voor zijn bedrijf in hef- en hijsgereedschappen. Anno nu huizen in het dynamisch Pand Noord veelal bedrijven werkzaam in de media, creatieve en entertainment industrie. Voor meer informatie zie www.pandnoord.nl.

Het metrage bedraagt circa 7.000 m². Het gehele pand is verhuurd o.a. aan de volgende bedrijven
   - Kidsweek;
   - New Media 2day;
   - Het Consulaat;
   - The Secret Lab.


Appelhoven Vastgoedadviseurs heeft deze transactie namens Heerenstede begeleid. De koper werd begeleid door
P van den Bosch Bedrijfsmakelaars.

Ferilli's Caffé naar de Beethovenstraat

Recent is Ferrilli’s Caffé geopend aan de Beethovenstraat 14-16 te Amsterdam Zuid. In navolging van zijn Italiaanse restaurant Ferilli's in The College Hotel in de Roelof Hartstraat is dit de tweede horecazaak van eigenaar Carlo Ferilli. Ferilli heeft ook plannen voor een Italiaanse gelateria, trattoria en rosticceria.


De verhuurder heeft op eigen innitiatief in nauw overleg met de gemeente en winkeliersvereniging het idee gevat om een voormalig restaurant gelegen aan de Beethovenstraat 16 samen te voegen met de naast gelegen winkelruimte op Beethovenstraat 14, hierdoor is een horecaruimte ontstaan van 150 m² op de begane grond.

P van den Bosch Bedrijfsmakelaars adviseerde de verhuurder, Libra International, in deze transactie.

FashionUnited BV nieuwe huurder kantoorgebouw Europlaza in Amsterdam

Utrecht, 10 oktober 2017 – a.s.r. vastgoed vermogensbeheer heeft in opdracht van het ASR Dutch Mobility Office Fund een huurovereenkomst gesloten met FashionUnited BV voor 742 m2 in kantoorgebouw Europlaza aan de Hoogoorddreef 54-58 in Amsterdam.


FashionUnited B.V. is een wereldwijd onafhankelijk B2B fashion netwerk met het laatste modenieuws, vacatures in de mode, vakinformatie en vacaturebank voor de mode. FashionUnited bereikt middels haar netwerk miljoenen professionals uit deze industrie

Adviseur van a.s.r. vastgoed vermogensbeheer bij deze transactie was P van den Bosch Bedrijfsmakelaars.

P van den Bosch Bedrijfsmakelaars geselecteerd als verkopend makelaar namens de Gemeente Amsterdam

Het college van Burgemeesters en Wethouders heeft op 25 januari 2014, ingestemd met de Stedelijke vastgoedrapportage. Deze strategie is van toepassing op al het vastgoed dat in bezit is van de Gemeente Amsterdam. De gemeente Amsterdam bezit een zeer grote en diverse vastgoedportefeuille. Een belangrijk uitgangspunt uit de vastgoedstrategie is dat de gemeente alleen nog dat vastgoed in bezit wil hebben dat ingezet wordt door gemeentelijke beleidsdoelen. Denk hierbij aan onderwijs, sport gebiedsontwikkeling, kunst & cultuur, gemeenschappelijke kantoorpanden en dergelijke. Al het overige vastgoed waaronder woningen, kantoren, winkelruimten beschouwt de gemeente als ‘commercieel vastgoed’. Objecten uit de gemeentelijke portefeuille in deze laatste categorie ondersteunen geen beleidsdoel en komen daarom in principe in aanmerkingen om verkocht te worden. Na een Europese aanbesteding is P van den Bosch Bedrijfsmakelaars B.V. geselecteerd om deze verkoop namens de Gemeente Amsterdam te begeleiden.

Rubrik Inc. huurt kantoorruimte in Europlaza Amsterdam

a.s.r. vastgoed vermogensbeheer heeft in opdracht van het ASR Dutch Mobility Office Fund een huurovereenkomst gesloten met Rubrik Inc. voor 924 m2 in kantoorgebouw Europlaza aan de Hoogoorddreef 54-58 in Amsterdam.


Rubrik (hoofdkantoor in USA, Palo Alto) is marktleider op het gebied van Cloud Data Management. Rubrik heeft het eerste Cloud Data Management Platform ter wereld ontwikkeld voor Enterprise omgevingen. Het bedrijf heeft een markt van 48 miljard USD op z’n kop gezet door de mogelijkheden, processen en economische aspecten van datamanagement opnieuw te definiëren. Met de technologie van Rubrik is back-up software en hardware niet meer nodig en wordt het volledige potentieel van cloud storage gerealiseerd.

a.s.r. vastgoed vermogensbeheer werd geadviseerd door P van den Bosch Bedrijfsmakelaars.

Modebedrijf huurt circa 5.297 m² kantoorruimte in de Houthavens te Amsterdam

Een internationale modeketen heeft een huurovereenkomst met een groep van particuliere beleggers gesloten voor circa 5.297 m² kantoorruimte voor het gebouw gelegen aan de Minervahavenweg 3-5 te Amsterdam. De huurovereenkomst is op basis van marktconforme condities tot stand gekomen. Een langjarige termijn is overeengekomen.

Appelhoven Vastgoedadviseurs is de adviseur van de internationale modeketen. De verhuurder werd in deze transactie vertegenwoordigd door P van den Bosch Bedrijfsmakelaars.

@Leisure Group huurt 1.200 m² in het kantoorgebouw The Cloud.

Cairn Real Estate en projectontwikkelaar Impact Vastgoed hebben een nieuw langjarige huurovereenkomst afgesloten met @Leisure Group, ëën van de belangrijkste spelers op de Europese online markt voor de verhuur van vakantie accommodaties, voor het kantoorgebouw The Cloud. De online vakantie verhuurorganisatie huurt 1.264 m² kantooroppervlakte langdurig verhuurd. P van den Bosch Bedrijfsmakelaars heeft @Leisure Group bijgestaan in het gehele proces.

Een particuliere beleggerscombinatie verwerven de kantoorpanden van JMW.

De particuliere beleggerscombinatie bestaande uit De Jong Groep en EMRO Beheer Amsterdam verwerven de kantoorpanden van JMW, gelegen aan De Lairessestraat 145-147 te Amsterdam. Deze combinatie is al eigenaar van de buurpanden gelegen aan De Lairessestraat 129-143, “De Lairessehof”.

JMW heeft besloten naar een andere lokatie te verhuizen en de onderhavige kantoorpanden via een openbare inschrijving te verkopen.

De kopers zullen de panden, van in totaal 1.315 m² BVO hoogwaardig renoveren en daarna voor verhuur aan de markt aanbieden en langdurig in hun beleggingsportefeuille opnemen.

P van den Bosch Bedrijfsmakelaars adviseerde namens De Jong Groep en Emro Beheer Amsterdam.

Image Wharf verkoopt nieuwbouw ontwikkeling van 6.600 m² in de Houthavens van Amsterdam

Een particuliere belegger heeft onlangs het nieuw te ontwikkelen gebouw gelegen aan de Danzigerbocht te Amsterdam van Image Wharf gekocht. Deze ontwikkeling staat bekend als Image Wharf, www.imagewharf.nl.

Image Wharf, de nieuwe creatieve hub in de Amsterdamse Houthavens, bestaande uit drie gebouwen en een parkeerdek in een Hollands landschap. Een werkgebouw en een studiogebouw aan de Danzigerbocht en een industrieel pand aan de Rigakade. Het kantoorgebouw dat verkocht is door Image Wharf is nog in ontwikkeling, de oplevering zal in november 2017 plaatsvinden.

De helft van dit gebouw (6.600 m² en 65 parkeerplaatsen) is reeds verhuurd aan Netraco en Goosecraft, twee bekende en succesvolle fashion bedrijven. Voor de twee verdiepingen die nog niet verhuurd zijn worden thans gesprekken gevoerd met meerdere huurkandidaten. De verwachting is dat op opleverdatum het gehele project langjarig verhuurd zal zijn.

Hercuton is de aannemer die het namens Image Wharf bouwt, de architect van dit gebouw is Allard Architecture. De koper werd geadviseerd door P van den Bosch Bedrijfsmakelaars.

Het Winston Kingdom Hotel in Amsterdam is verkocht aan particuliere beleggers.

Het Winston Kingdom Hotel gelegen aan de Warmoesstraat een eersteklas locatie in Amsterdam op loopafstand van de Dam, de Kalverstraat en aan de rand van de Wallen. Het gebouw werd in 1911 gebouwd en in 1995 gerenoveerd. Zelden komt er een object beschikbaar als dit, gelegen op eigen grond en langjarig verhuurd. Het Winston Kingdom Hotel is verkocht aan particuliere beleggers voor een bedrag van ruim €19 miljoen. De verkoop betreft een hostel bestaande uit 3 aaneengesloten historische gebouwen, met 68 kamers met 236 bedden, een openbare bar/restaurant met biertuin en een nachtclub.


P van de Bosch Bedrijfsmakelaars B.V. adviseerde de kopers.

ROC TOP huurt in Lumen Amsterdam

Stichting Regionaal Opleidingen Centrum TOP (ROC TOP) heeft met Cocon Vastgoed een langdurige huurovereenkomst getekend voor 4.065 m2 in gebouw Lumen aan Vlaardingenlaan 13-15 in Amsterdam.

De gehuurde kantoorruimte in gebouw Lumen is geschikt gemaakt voor de onderwijsinstelling. Lumen ligt ten zuidwesten van de ring A10 en nabij de op- en afritten van de Henk Sneevlietweg. De bereikbaarheid per openbaar vervoer is door de aanwezigheid van tramlijn 2 en NS-station Lelylaan goed. Het gebied rond de Vlaardingenlaan is de laatste jaren enorm in ontwikkeling. Tegenover Lumen worden momenteel circa 280 nieuwe woningen en diverse, kleinschalige horecaconcepten en winkels ontwikkeld.

ROC TOP werd geadviseerd door P van den Bosch Bedrijfsmakelaars.

Spijkerpand verkoopt nieuwbouwkantoor Amsterdam

Spijkerpand heeft het nieuwe kantoorgebouw X2 aan Hamerstraat 19 in Amsterdam Noord verkocht aan particuliere beleggers.

Dat meldt adviseur Appelhoven in een persbericht zonder financiële details. De transactie staat (nog) niet geregistreerd in het Kadaster. Het net opgeleverde kantoor is een nieuwbouwontwikkeling van Spijkerpand en Steengoed. Het kantoorgebouw bestaat uit 1.730 m2 vvo en 23 ondergrondse parkeerplaatsen. Het pand is langjarig en tegen marktconforme condities verhuurd.

Appelhoven Vastgoedadviseurs heeft de transactie namens de verkopers begeleid. De kopers werden geadviseerd door
P van den Bosch Bedrijfsmakelaars en HMK notarissen.

APF rondt Vastgoed CV APF XIV af

Vastgoed CV APF XIV is op 15 september voor 9,5 miljoen euro verkocht aan een groep Nederlandse beleggers. In het fonds zat één pand: Minervahavenweg 3-5 in de Houthavens in Amsterdam.

De laatste huurder van het pand was Gaastra, het modemerk dat inmiddels failliet is gegaan. Het fonds dat in 2012 in samenwerking met Reyersen van Buuren in beperkte kring is geplaatst heeft over de looptijd van het fonds een gemiddeld enkelvoudig rendement van 17,3 procent per jaar gerealiseerd. Twee weken geleden verkocht APF Vastgoed CV APF XII, dat een gemiddeld enkelvoudig rendement boekte van 22,7 procent. Koper is Credit Suisse, die 17 miljoen euro betaalde voor het Ydek-gebouw. Beide fondsen investeerden midden in de crisis in kantoorgebouwen in de Houthavens in Amsterdam, een gebied dat nog volop in ontwikkeling was en is.

NL real estate heeft verkoper gedurende het gehele commerciële traject begeleid. Albers en Van Tienen Notarissen heeft verkoper tevens juridisch geadviseerd.
P van den Bosch Bedrijfsmakelaars trad op namens kopers.

OneXS Nederland B.V. vestigt zich in Amstelveen

P van den Bosch Bedrijfsmakelaars B.V. verhuurt namens haar internationale opdrachtgever ca. 1.000 m² kantoorruimte en ca. 30 parkeerplaatsen langjarig aan OneXS Nederland B.V. aan de Krijgsman 75 te Amstelveen. Het gebouw is ontworpen door Bekkering Adams architectenbureau en bestaat uit ca. 6.000 m² kantoorruimte.

Het object was in collegiale verhuur met DTZ v.o.f.

Stichting Regionaal Opleidingen Centrum TOP (ROC TOP) verkoopt het schoolgebouw gelegen aan de Vlaardingenlaan 25 in Amsterdam

P van den Bosch Bedrijfsmakelaars B.V. verkoopt namens haar opdrachtgever ROC TOP, na een transparant en gestructureerd verkoopproces, aan de Gemeente Amsterdam het zelfstandig schoolgebouw ter grootte van ca. 10.000 m² gelegen aan de Vlaardingenlaan 25 in Amsterdam.

Indeed Netherlands B.V. huurt 1.410 m² kantoorruimte in Huys Europa

Valad Europe heeft ca. 1.410 m² kantoorruimte langjarig verhuurd aan Indeed Netherlands B.V. in gebouw Huys Europa aan de Piet Heinkade 167-173 te Amsterdam, gelegen aan de zuidelijke IJ- oever. Het gebouw omvat totaal 6.130 m² v.v.o. kantoorruimte en is in 2014 volledig gerenoveerd en getransformeerd tot een modern multi-tenant kantoorgebouw waarbij er diverse voorzieningen zijn toegevoegd. Uitgangspunt bij de renovatie is de verbinding tussen de voor -en achterzijde van het kantoorgebouw geweest. De gedachte hierachter is de unieke locatie met enerzijds de nabijheid van de stad en anderzijds het stoere karakter van het hierachter gelegen havengebied. Het beschikt over een donker groen Energielabel A+.

JLL B.V. adviseerde Indeed Netherlands B.V. voor de aanhuur van de kantoorruimte, Valad Europe is bij deze transactie bijgestaan door P van den Bosch Bedrijfsmakelaars B.V.

Citigate First Financial huurt in kantoorgebouw ‘100 Watt’

Amsterdam - Citigate First Financial en haar zusterbedrijf Grayling Nederland hebben gezamenlijk circa 800 m² kantoorruimte gehuurd in het kantoorgebouw ´100 Watt´, aan de James Wattstraat 100 te Amsterdam.

Citigate First Financial is een communicatieadviesbureau en is marktleider op het gebied van corporate en financiële communicatie in Nederland. Met een team van meer dan 25 professionals, adviseert en ondersteunt Citigate een groot aantal Nederlandse en internationale bedrijven en organisaties bij het beschermen, bouwen en versterken van hun reputatie.

Net als Citigate First Financial behoort Grayling Nederland tot de Huntsworth groep, een wereldwijd opererend communicatiebedrijf met haar hoofdkantoor in Londen. Grayling Nederland is een PR bureau met focus op automotive, toerisme, technologie en retail. Het bestaat uit een team van PR professionals, variërend van enthousiaste consultants tot ervaren directors. Grayling levert een breed scala communicatiediensten aan merken als Land Rover, Nikon, PayPal, British Airways en DHL.

P van den Bosch Bedrijfsmakelaars B.V. trad in deze transactie op namens Citigate First Financial en haar zusterbedrijf Grayling Nederland.

P van den Bosch top 10 op landelijk niveau

Altera verhuurt 1.850 m2 aan Funda in Huys Europa

Altera Vastgoed heeft 1.850 m2 kantoorruimte langjarig verhuurd aan Funda Real Estate in gebouw Huys Europa aan Piet Heinkade 167-173 in Amsterdam.

Het gebouw aan de zuidelijke IJ-oever omvat 6.130 m2 kantoorruimte. Het is in 2014 volledig gerenoveerd en getransformeerd tot een modern multi-tenant kantoorgebouw met extra voorzieningen. Uitgangspunt bij de renovatie is de verbinding tussen de voor -en achterzijde van het kantoorgebouw geweest. De gedachte hierachter is de unieke locatie met enerzijds de nabijheid van de stad en anderzijds het stoere karakter van het erachter gelegen havengebied. Het gebouw beschikt over een energielabel A+.

NAI Netherlands adviseerde Funda Real Estate bij de aanhuur van de kantoorruimte. Altera Vastgoed is bij deze transactie bijgestaan door P van den Bosch Bedrijfsmakelaars, die collegiaal met Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs de opdracht tot verhuur van Huys Europa heeft. Voor de verhuur zijn nog 4.300 m2 kantoorruimte en 78 parkeerplaatsen beschikbaar.

ROC krijgt permanente huisvesting op NDSM-werf

Amsterdam - Na jaren in tijdelijke huisvesting op de NDSM-werf gevestigd te zijn, heeft onderwijsinstelling ROC Top getekend voor grotere en permanente huisvesting op NDSM.

Amsterdam Waterfront zal dit voorjaar starten met de realisatie van onder meer deze nieuwe onderwijslocatie van 4000 m². Hiermee wordt de eerste nieuwe maatschappelijke functie ontwikkeld op NDSM.

De totale ontwikkeling van het project waar ROC Top onderdeel van is, beslaat 19.000 m² en heet NieuwDok. Boven het ROC Top worden vijf verdiepingen met in totaal 380 studentenwoningen met voorzieningen gerealiseerd. ROC Top zal de opleidingen van het Kaderlyceum/Oslofjordweg en Rode Kruisstraat, die beide in de tijdelijke huisvesting zaten, verhuizen naar het nieuwe onderkomen.

De planning is dat ROC Top in het nieuwe schooljaar van 2016 haar deuren zal openen. De overeenkomst is voor een langdurige periode aangegaan.

De huurder werd vertegenwoordigd door P van den Bosch Bedrijfsmakelaars. Biesterbos is gedelegeerd ontwikkelaar namens Amsterdam Waterfront.

Nijmeegse vestiging van Polare maakt doorstart

Nijmegen - De Nijmeegse vestiging van Polare maakt definitief een doorstart. De boekwinkel gaat verder onder de oude naam, Dekker van de Vegt, zoals hij heette voordat hij deel uitmaakte van Selexyz en Polare.

De winkel gaat naar verwachting 1 April aanstaande weer open. De officiële opening is naar verwachting op 5 en 6 April. Eerder haalde de initiatiefnemers in één week 150.000 euro op met crowdfunding voor de doorstart in Nijmegen. Toen Polare failliet ging, maakte de bedrijfsleidster Monique Kauffman plannen met oud-directeur Hans Peters van de boekhandel om de winkel weer zo snel mogelijk te openen. Zij hebben de winkel gekocht uit de failliete boedel van Polare.

P van den Bosch Bedrijfsmakelaars bemiddelde namens de huurder, Dekker van de Vegt, inzake een nieuwe huurovereenkomst van circa 1.400 m² winkelruimte gelegen aan de Marikenstraat in Nijmegen.

Valeriuskliniek krijgt nieuwe eigenaar!

Amsterdam, 13 november 2014 - Met het zetten van de handtekeningen onder de koopakte kwam recent een einde aan een eeuw psychiatrie in de Valeriuskliniek in Amsterdam. De naam van de roemruchte kliniek aan het Valeriusplein leeft voort in De Nieuwe Valerius, de nieuwe locatie van GGZ inGeest aan de Amstelveenseweg in Amsterdam-Zuid.

Het gebouw aan het Valeriusplein, ca. 10.000 m² b.v.o. en gelegen op eigen grond, is door De Jong Groep & Bevima Holding B.V. gekocht en zal ontwikkeld worden tot een complex met zeer hoogwaardige woningen voor ouderen. Tot de doelgroep behoren met name oudere bewoners van Amsterdam-Zuid. Voor bewoners die daar behoefte aan hebben zal een breed en hoogwaardig zorgpakket worden geboden. Dit zorgconcept heeft een openbaar karakter en zal dus ook voor de buurtbewoners toegankelijk zijn. Deze invulling past binnen de programmatische en stedenbouwkundige kaders die de gemeente aan de transformatie van het pand heeft gesteld.

Er wordt hard gewerkt aan de verdere planvorming, waaraan de nieuwe eigenaars op een later tijdstip nadere publiciteit zullen geven. In de tussentijd is het pand gebruikt o.a. als filmdecor en opvang voor daklozen in de wintermaanden.

Kopers werden geadviseerd door P van den Bosch Bedrijfsmakelaars.

Nederlands hoofdkantoor Hugo Boss in Houthavens

Hugo Boss heeft een nieuw langjarig huurcontract afgesloten met twee particuliere partijen voor in totaal 2.550 m2 aan de Danzigerkade 9 en 11 in de Houthavens in Amsterdam. De ruimte is verdeeld over ongeveer 1.200 m2 showroom-, 850 m2 kantoor- en 500 m2 magazijnruimte. Hugo Boss vestigt zijn Nederlandse hoofdkantoor op deze locatie.

De gebouwen aan de Danzigerkade hebben een open en moderne architectuur en een vrij uitzicht over het IJ. Het ontwerp van beide objecten is van Dedato Architecten. Het centrum van Amsterdam is met de fiets in vijf minuten te bereiken. Met de auto is het eveneens ongeveer vijf minuten rijden tot de ringweg A10. In de Amsterdamse Houthavens zijn veel creatieve bedrijven en hoofdkantoren van kledingmerken gevestigd. Het gebied is momenteel volop in ontwikkeling. Op termijn wordt er een nieuwe aangrenzende woonwijk gerealiseerd.

P van den Bosch Bedrijfsmakelaars trad tijdens de onderhandelingen op namens de verhurende partijen.

Europeesche Verzekeringen verlengt huurovereenkomst Europlaza

Utrecht - Europeesche Verzekeringen heeft haar huurovereenkomst met ASR vastgoed vermogensbeheer in het Europlaza Building aan de Hoogoorddreef in Amsterdam verlengd.

Deze overeenkomst heeft betrekking op 3500 m² kantoorruimte en 103 parkeerplaatsen. Op dit moment wordt Europlaza in fases gerenoveerd. De komende periode wordt de kantoorruimte van de Europeesche gerenoveerd. Zodra deze is afgerond volgt de nog beschikbare kantoorruimte op de begane grond.

ASR vastgoed vermogensbeheer werd bij deze overeenkomst geadviseerd door P van den Bosch Bedrijfsmakelaars.

Goede Doelen Loterijen koopt kantoor op Zuidas

Amsterdam - De Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij, VriendenLoterij) heeft voor eigen gebruik het kantoorgebouw aan de Prinses Irenestraat 31-33, op de hoek van de Beethovenstraat, op de Amsterdamse Zuidas gekocht. De verkoper is Breevast. De verkoopprijs was volgens het Kadaster € 22 mln.

Het gebouw uit de jaren '60, dat jarenlang leeg stond, omvat ongeveer 6800 m² kantoorruimte en 50 parkeerplaatsen. Het zal volgens de norm Breeam excellent worden gerenoveerd en plaats bieden aan de ongeveer 500 werknemers van de organisatie. Van het souterrain wordt een ruimte met een publieke functie gemaakt.

De verkoopprijs bedraagt circa € 3235 per m². Elders op de Zuidas is onlangs het kantoorgebouw Symphony (opgeleverd in 2009) verkocht tegen bijna de dubbele prijs per vierkante meter (€ 6235 per m²). Dit gebouw hoeft echter niet gerenoveerd te worden.

De Goede Doelen Loterijen is geadviseerd door
P van den Bosch Bedrijfsmakelaars.

Scheltema huurt op Rokin Amsterdam

Boekhandel Scheltema verhuist na 30 jaar aan het Koningsplein in de eerste helft van 2015 naar het Rokin 9-15, bij de uitgang van de toekomstige Noord-Zuidlijn.

De boekwinkel heeft vandaag het huurcontract ondertekend met belegger en ontwikkelaar de Emmes Group, tevens eigenaar van het pand. Het nieuwe Scheltema-pand op het Rokin 9-15, genaamd ‘de Roos’ (naar de ooit daar gevestigde kunsthandel en veilinghuis C.F. Roos & Co), ligt vlak naast het toekomstige Marks & Spencer op de hoek van het Rokin en de Nes. Het Rokin ondergaat momenteel een ingrijpende renovatie met als doel winkelgebied 'de rode loper' te creëren. Onderdeel van het plan is een breed wandelgebied, met bomen en terrassen.

Harold Zwaal, directeur Scheltema: “Sinds de redding door Novamedia eerder dit jaar zit Scheltema weer in de lift. Omdat het lopende huurcontract aan het Koningsplein definitief afliep, moesten we op zoek naar een plek. We gaan dit pand uit 1911 met oog voor de historische waarde duurzaam renoveren. Naast de grootste sortering boeken in Amsterdam willen we een plek creëren waar je je terug kunt trekken om te werken, een boek te lezen of iets te eten of te drinken. Ook zullen we doorgaan met het organiseren van evenementen om boeken meer onder de aandacht te brengen.'

Scheltema werd vertegenwoordigd door P van den Bosch Bedrijfsmakelaars.

Met deze verhuizing komt Scheltema terug op de plek waar zij ooit begon. Oprichter J.H. Scheltema startte op 6 juni 1853 een boekwinkel op de hoek van de Beurssteeg en de Kromelleboogsteeg, wat later Rokin is gaan heten. Vanaf 1885 was de winkel al een aantal jaren gevestigd op het Rokin 74-76. Scheltema was sinds haar oprichting onderdeel van diverse fusies en overnames, waaronder Selexyz en Polare. In 2014 heeft Novamedia Scheltema een doorstart gegeven.

Stichting MEE huurt 2.800 m² kantoorruimte in gebouw Trivium Amsterdam West

Stichting MEE Amstel en Zaan heeft zijn huidige huurovereenkomst langjarig verlengd in gebouw Trivium te Amsterdam. De langjarige huurovereenkomst heeft betrekking op 2.800 m² kantoorruimte aan de Derkinderstraat 10-24 alsmede 15 bijbehorende parkeerplaatsen.

Vastgoedbelegger Syntrus Achmea Real Estate & Finance is de verhuurder.

MEE ondersteunt mensen met een beperking om zo zelfstandig mogelijk mee te doen in de samenleving. MEE werkt preventief en is gericht op het versterken van de eigen kracht van cliënten en het activeren van hun sociaal netwerk. De 22 regionale MEE-organisaties hebben hun kennis en expertise landelijk gebundeld in de vereniging MEE Nederland. MEE Amstel en Zaan is werkzaam in de stadsregio Amsterdam.

P van den Bosch Bedrijfsmakelaars adviseerde Syntrus Achmea Real Estate & Finance B.V.

4.600 m² kantoor verhuurd in Amsterdam West!

Amsterdam, 21 november 2014 - SVU huurt circa 4.600 m² kantoorruimte van een particuliere belegger gelegen aan de Tourniairestraat 1 en 3 te Amsterdam West. Betrokken partijen hebben een bestemmingswijziging doorgevoerd waardoor de bestemming omgezet is naar wonen (studentenhuisvesting).

SVU huurt circa 4.600 m² kantoorruimte van een particuliere belegger gelegen aan de Tourniairestraat 1 en 3 te Amsterdam West. Betrokken partijen hebben een bestemmingswijziging doorgevoerd waardoor de bestemming omgezet is naar wonen (studentenhuisvesting).

Stichting Volkshuisvesting Utrecht transformeert bestaande panden naar aantrekkelijke, energiezuinige panden in een veilige, goed bereikbare omgeving waardoor werk en ontspanning bij elkaar komen. Daar liggen volgens SVU de belangrijkste groeikansen voor de utiliteitsbouw.

Verhuurder is geadviseerd door Cortona Management in samenwerking met P van den Bosch Bedrijfsmakelaars voor het commerciële traject alsmede de bestemmingswijziging. Huurder is geadviseerd door CBRE.

De verhuur van het complex was in collegiale verhuur met P van den Bosch Bedrijfsmakelaars en Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs.

VriendenLoterij huurt in Breukelen

Breukelen - De VriendenLoterij heeft onlangs een bedrijfsgebouw van 1790 m² aan de Corridor 23 te Breukelen aangehuurd van Dôme Vastgoed.

De bedrijfsruimte is gehuurd vanwege de markante ligging aan de A2. Binnenkort zal de VriendenLoterij de AutoJackpot introduceren en deze locatie gebruiken om de AutoJackpot meer bekendheid te geven.

De VriendenLoterij werd geadviseerd door P van den Bosch Bedrijfsmakelaars.

P vd Bosch logoBel mij terug

P vd Bosch logo Onze referenties


Hoe bereikt u ons


P van den Bosch Bedrijfsmakelaars
Gebouw 'Lairessehof'
De Lairessestraat 137
1075 HJ Amsterdam

T. +31 20 30 52 929
E. info@pvdbosch.nl

Bekijk de kaart

Social MediaSchrijf u in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!


Wij werken samen met

Logo Funda lofo DGBC
Logo NVM Logo MVA

Sitemap