ROC krijgt permanente huisvesting op NDSM-werf

ROC krijgt permanente huisvesting op NDSM-werf

AMSTERDAM – Na jaren in tijdelijke huisvesting op de NDSM-werf gevestigd te zijn, heeft onderwijsinstelling ROC Top getekend voor grotere en permanente huisvesting op NDSM.

Amsterdam Waterfront zal dit voorjaar starten met de realisatie van onder meer deze nieuwe onderwijslocatie van 4000 m². Hiermee wordt de eerste nieuwe maatschappelijke functie ontwikkeld op NDSM.

De totale ontwikkeling van het project waar ROC Top onderdeel van is, beslaat 19.000 m² en heet NieuwDok. Boven het ROC Top worden vijf verdiepingen met in totaal 380 studentenwoningen met voorzieningen gerealiseerd. ROC Top zal de opleidingen van het Kaderlyceum/Oslofjordweg en Rode Kruisstraat, die beide in de tijdelijke huisvesting zaten, verhuizen naar het nieuwe onderkomen.

De planning is dat ROC Top in het nieuwe schooljaar van 2016 haar deuren zal openen. De overeenkomst is voor een langdurige periode aangegaan.

De huurder werd vertegenwoordigd door P van den Bosch Bedrijfsmakelaars. Biesterbos is gedelegeerd ontwikkelaar namens Amsterdam Waterfront.