Woningcorporatie Stadgenoot verkoopt middels een gestructureerd verkoopproces het kantoorgebouw “The Bell” in Amsterdam

Het Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund heeft het prestigieuze kantoorgebouw ‘The Bell’ in Amsterdam aangekocht. Verkoper is woningcorporatie Stadgenoot. Het monument, oorspronkelijk uit 1873, vertegenwoordigt een combinatie van historische charme en moderne duurzaamheid. Gelegen in centraal Amsterdam, biedt ‘The Bell’ aan de Sarphatistraat 370 een goede bereikbaarheid met zowel auto, openbaar vervoer als fiets. Het gebouw is aantrekkelijk voor huurders, ligt op slechts vijf minuten loopafstand van metrostation Weesperplein en nabij het centrum van Amsterdam. Het kantoorgebouw, dat een grootschalige renovatie onderging tussen 2009 en 2012, biedt nu 6.948 m² VVO aan kantoorruimte. De energieprestatie van het gebouw is destijds verbeterd van een EPC-label G naar A+++ door moderne installaties, waaronder koeling door WKO. Huurders zijn onder andere De Hogeschool van Amsterdam en AHAM Vastgoed. De innovatieve en flexibele werkplekken in het gebouw worden beheerd door Re:Invent.

Bas Jochims, Director Dutch Office & Hotel Investments: “De acquisitie van ‘The Bell’ in Amsterdam is een verrijking voor ons Office Fund. De acquisitie benadrukt Bouwinvest’s toewijding aan het versterken van zijn vastgoedportfolio met topkwaliteit en duurzame assets.”

Egbert Dekker, directeur Vastgoed & Ontwikkeling van Stadgenoot is blij met Bouwinvest als nieuwe eigenaar: “Bouwinvest is een gerenommeerde partij en staat bekend om het vermogensbeheer van diverse pensioenfondsen. De langetermijnvisie die Bouwinvest hanteert bij zijn investeringen sluit goed aan bij de missie van Stadgenoot, namelijk om betaalbare, duurzame, goede woningen te verhuren, onderhouden en toevoegen in Amsterdam.”

Bouwinvest is op zijn beurt verheugd te vernemen dat de volledige opbrengst van deze transactie wordt aangewend voor de realisatie van betaalbare woningen in Amsterdam. Ook Bouwinvest zet zich in voor de woningbouwopgave.

Stadegenoot werd bij de verkoop geadviseerd door commercieel adviseurs P van den Bosch Bedrijfsmakelaars B.V. en Cushman & Wakefield, alsmede technisch adviseurs Hollis Global en advocatenkantoor Baker McKenzie. Bij de koop werd Bouwinvest geadviseerd door Sweco Nederland (technisch advies) en Dentons (juridisch advies).