Sale & leaseback

Het bezit van onroerend goed kan zowel voor- als nadelen hebben. In de huidige markt kan vanuit het perspectief ‘besparen op de huisvestingskosten’ besloten worden om het object te verkopen aan een vastgoedbelegger. Om vervolgens het object voor een langdurige periode terug te huren. Het biedt een ondernemer de mogelijkheid om ‘vooraf’ bedrijfsmiddelen met een relatief geringe kapitaalslag te financieren. In plaats van het eigen vermogen te gebruiken wordt vreemd vermogen aangewend. Om of nieuwe bedrijfsmiddelen aan te schaffen of om de bestaande liquide te maken. Sale & Leaseback is een financieringsvorm van onroerend goed, die sterk aan populariteit heeft gewonnen.

Sale & leaseback

Daarnaast bestaat bij sale & leaseback de mogelijkheid om een kantoorobject te verwerven in eigendom, terwijl dit tegelijkertijd zelf wordt gehuurd. In het huidige financieel onzekere klimaat wordt er wel eens bespaard op onderhoudswerkzaamheden. Door het kantoor te verwerven in eigendom komen deze werkzaamheden in eigen beheer en zijn bezuinigingen mogelijk op de huisvestingskosten.

P van den Bosch Bedrijfsmakelaars heeft zich ook op dit gebied als specialist ontwikkeld. Het adviseert, begeleidt en structureert de verkoop– en een passende huurovereenkomst. Aangezien Sale & Leaseback een sterk belastingtechnisch karakter heeft, wordt gebruikt gemaakt van een gespecialiseerd fiscalist. Zeker ook, wanneer beursgenoteerde bedrijven van deze onroerend goed constructie gebruik willen maken. Bijvoorbeeld om de aandeelwaarde te verhogen.

Neem gerust contact met ons op om te bespreken wat wij voor u kunnen doen.

Bekijk ook het meeste recente aanbod van commercieel onroerend vastgoed.

Sale & leaseback    Sale & leaseback